Projekt “Spregovori”

Kaj je projekt »Spregovori« ?

Leta 2003 so se pod okriljem organizacije Transparency International v nekaterih državah odprli prvi centri za zagovorništvo in pravno svetovanje (Advocacy and Legal Advice Center – ALAC). Ti nudijo brezplačno in zaupno pravno svetovanje pričam in žrtvam korupcije. S tem preprostim in verodostojnim mehanizmom se državljanom pomaga v boju proti korupciji in prepoznava najbolj kritična področja korupcije, v katerih so reforme najbolj potrebne. Na podlagi podatkov, pridobljenih prek delovanja centra, o posledicah in mehanizmih korupcije, Transparency International oblikuje in sodeluje v strateškem zagovorništvu za sistemske spremembe v področni zakonodaji in praksi.

Do zdaj se je po svetu odprlo več kot 90 centrov, na katere se je obrnilo že 140 000 državljanov. Leta 2014 je s projektom Spregovori takšen center v Sloveniji odprl tudi Transparency International Slovenia.

google maps fotka
Zemljevid prikazuje razporeditev centrov za zagovorništvo in pravno svetovanje v naši regiji.


Kateri so cilji projekta »Spregovori« ?

Cilj projekta je z uporabo vseh pravnih mehanizmov, ki so na voljo v civilnem sektorju, vključno z nudenjem brezplačnega pravnega svetovanja, zagotoviti alternativni pravni instrument državljanom, ki se soočajo s problemom korupcije. Preko teh dejavnosti ugotavljamo širše strukturne, institucionalne in pravne pomanjkljivosti sistema ter si prizadevamo razviti strateško zagovorništvo, ki prinaša sistemske rešitve in spremembe področne zakonodaje.

Prijavi korupcijo

POKLIČI BREZPLAČNO ŠTEVILKO:

 

 080 3934

piši na

 

ali
IZPOLNI SPLETNI OBRAZEC

Medijske vsebine

mediaicon

Socialna omrežja

facebook-icontwitter-iconlinkedin-iconyoutube-icon