Dejavnosti

OBRAVNAVA PRIJAV

in pritožb državljanov o korupciji prek spletnega obrazca za prijavo korupcije, pošte, brezplačne telefonske linije in osebno v času uradnih ur. Omenjeni načini posredovanja prijav predstavljajo brezplačna sredstva komunikacije, ki jih lahko državljani izkoristijo za pridobitev osnovnih informacij v zvezi z varstvom njihovih pravic, razlago pravnih postopkov in mehanizmov za pravno varstvo, ad hoc pravnega nasveta, napotitev na pristojne institucije itd. VEČ »

PRAVNO SVETOVANJE

je brezplačna pomoč, namenjena državljanom s pravnimi problemi in konfliktnimi situacijami, ki so povezane s protipravnim ravnanjem posameznikov in organov na področju korupcije. VEČ »

ZAGOVORNIŠTVO

s ciljem izboljšati kakovost pravnega sistema, sodne prakse, itd. ... Zagovorništvo se izvaja na podlagi pridobljenih podatkov iz prijav korupcije, sodelovanja z državnimi organi in javnim sektorjem ter glede na uspeh pri obravnavi posameznih primerov. VEČ »

INFORMIRANJE IN OZAVEŠČANJE

javnosti o pomenu boja proti korupciji ter o pravnem sistemu in pravnih sredstvih, predvidenih za uveljavljanje pravic državljanov. VEČ »

POVEZOVANJE

z drugimi nevladnimi organizacijami, s preiskovalnimi novinarji, z akademiki in drugimi strokovnimi ustanovami, ki delujejo na področjih, povezanimi s problematiko zaščite prijaviteljev korupcije ter drugimi dejavnostmi v okviru projekta Spregovori. VEČ »

Prijavi korupcijo

POKLIČI BREZPLAČNO ŠTEVILKO:

 

 080 3934

piši na

 

ali
IZPOLNI SPLETNI OBRAZEC

Medijske vsebine

mediaicon

Socialna omrežja

facebook-icontwitter-iconlinkedin-iconyoutube-icon