Kaj pravzaprav je korupcija, kako se meri in kakšne so njene pojavne oblike...

modul projekt spregovori

Kaj TI Slovenia nudi v okviru projekta Spregovori in kakšni so naši cilji...

Prijavitelji korupcije ali žvižgači izpostavljajo nepoštena ravnanja, zato jim zakonodaja nudi dodatno zaščito...
19. 7. 2016

Od začetka projekta Spregovori! do danes se je na Transparency International Slovenia (TI Slovenia) po pravni nasvet obrnilo preko 400 državljanov. Boj proti korupciji je v sodobni demokraciji nujen, zato so se je TI Slovenia odločil, da bo s centrom za pravno svetovanje in zagovorništvo Spregovori! nadaljeval tudi po preteku financiranja in na ta način žrtvam, prijaviteljem in žvižgačem nudil podporo in zaščito ter si na podlagi primerov prizadeval za celostne sistemske spremembe.

09. 11. 2015

V spodnjem dokumentu na projektu Spregovori objavljamo razpis za analizo podatkov in svetovanje ob zaključku projekta Spregovori. 

Ponudbe lahko oddate do 16.11.2015 do 16.00.

Razpis

28. 9. 2015

Transparency International Slovenia (TI Slovenia) opozarja, da je predlog sprememb 34. člena Zakona o dostopu do informacij javnega značaja, ki je zdaj v zakonodajnem postopku v Državnem zboru, v nasprotju z mednarodnimi standardi in Konvencijo Sveta Evrope o dostopu do uradnih dokumentov. Zakon obenem ne odpravlja trenutno nezakonitega zaračunavanja stroškov dela javnih uslužbencev za posredovanje informacij, temveč ga celo legalizira in še naprej omogoča.

21. 9. 2015

Transparency International (TI) Slovenia bo z javno manifestacijo Ali so informacije javnega značaja res javne? opozoril na spornost predlaganih sprememb pravne ureditve dostopa do informacij javnega značaja in postopka njihovega sprejmanja. Dogodek bo potekal v ponedeljek, 28.9. na Trgu Republike.

24. 6. 2015

Transparency international Slovenia opozarja, da omejen dostop do informacij javenga značaja onemogoča učinkovit vpogled v delovanje države. Pri svojem delu se TI Slovenia pogosto srečava z ovirami pri dostopu do informacij, ki so bile tako administrativne, kot tudi finančne ali formalne oblike. Kljub pravici do informiranosti so stroški posredovanja nekaterih informacij previsoki, postopki predolgi, krog zavezancev pa preozek. Če k temu dodamo še nizko osveščenost državljanov o pravicah in zavezancev o načinih odločanja v teh postopkih, to znižuje učinkovitost ureditve same.

Prijavi korupcijo

POKLIČI BREZPLAČNO ŠTEVILKO:

 

080 3934

 
(vsak delovnik od 10 do 14)
 
piši na

spregovori mail

ali
IZPOLNI SPLETNI OBRAZEC

Medijske vsebine

mediaicon

Twitter

TransparencySi Skrivno lastništvo negativno vpliva na celotno družbo https://t.co/muY4gRRZRi https://t.co/SuaBdWV9F0
13hreplyretweetfavorite
TransparencySi Marusa Babnik iz @EkvilibInstitut o pomembnosti davcne pravicnosti, dejansko lastnistvo je del tega https://t.co/D0v2bgJHIu
16hreplyretweetfavorite

Socialna omrežja

facebook-icontwitter-iconlinkedin-iconyoutube-icon

E-novice

* obvezno polje